Succesvol zakelijk verkopen met een bedrijfsmakelaar aan je zijde

Bedrijfsunit - Zwolle

Heb je de beslissing genomen om je bedrijfspand te verkopen en wil je dit proces soepel en succesvol laten verlopen? Dan is het verstandig om een ervaren bedrijfsmakelaar in de arm te nemen. In de basis is het inhuren van een bedrijfsmakelaar zelfs gratis. Hoe? Dat leggen we je uit in deze blog.

Waarom een bedrijfsmakelaar?

Het verkopen van een bedrijfspand is een complex proces dat specifieke kennis en ervaring vereist. Denk bijvoorbeeld aan markt- en bouwtechnisch inzicht, prijsbepaling, juridische expertise en onderhandelingsvaardigheden. Een bedrijfsmakelaar is gespecialiseerd in commercieel vastgoed en beschikt over de nodige expertise om het verkoopproces effectief te beheren.

Markt- en bouwtechnisch inzicht alsmede prijsbepaling

Laten we starten met marktinzicht en prijsbepaling in de vastgoedmarkt. Het vragen van een realistische vraagprijs vraagt om diepgaand inzicht. Er moet rekening gehouden worden met verschillende factoren, zoals locatie, voorzieningen en algemene marktomstandigheden. Als verkoper wil je immers maximale waarde voor je bedrijfspand realiseren.

Bedrijfsmakelaars bezitten vaak een uitgebreid netwerk en kennen potentiële kopers die interesse hebben in de vastgoedwereld en mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw pand. Bovendien kunnen zij effectieve strategieën implementeren om je bedrijfspand onder de aandacht te brengen.

Juridische expertise

Het verkopen van een bedrijfspand gaat vaak gepaard met complexe juridische documentatie. Niet alleen tijdens het verkoopproces zelf, maar ook de aanloop ernaartoe. Bedenk of er huurders in het pand zitten en bekijk huurcontracten grondig, aangezien deze de waarde van je bedrijfspand flink kunnen beïnvloeden.

Juridische aspecten als bodemverontreiniging, asbest, erfdienstbaarheden en recht van overpad, maar ook de geschiedenis van het pand moeten worden overwogen. Welke historie heeft het pand, wat stond er voordat dit pand gebouwd werd en wat voor soort bedrijven zitten in de omgeving en kunnen een risico vormen? De uitkomsten hiervan bepalen mede de waarde en uiteindelijke verkoopprijs.

‘As is where’ clausule

Als verkopende partij wil je natuurlijk geen gedoe achteraf over aansprakelijkheid. De ‘as is where’ clausule sluit dit uit. Op het moment dat je dit opneemt in de koopovereenkomst, kan de koper na zijn koop minder makkelijk de verkopende partij aansprakelijk stellen voor gebreken. Juist een bedrijfsmakelaar kan je wijzen op dergelijke clausules en je mogelijk een hoop ellende besparen.

In de basis is een bedrijfsmakelaar gratis

Gratis? Ja, echt. De investering in een bedrijfsmakelaar betaalt zich vaak ruimschoots terug in de vorm van tijd, geld, energie en mogelijke ellende achteraf. Jij kunt je blijven focussen op de dagelijkse gang van zaken, terwijl de bedrijfsmakelaar de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het verkoopproces.

Daarom moet je het niet zien als een kostenpost, maar eerder als een investering. De expertise, het netwerk en de professionele begeleiding die een bedrijfsmakelaar biedt, draagt bij aan een succesvolle en zorgeloze verkoopervaring. Dus, als je streeft naar een vlotte transactie en een optimale prijs voor je bedrijfspand, overweeg dan zeker de bemiddeling van een ervaren bedrijfsmakelaar, zoals 10HOOG. Het is de slimme keuze voor een succesvolle zakelijke verkoop.

10HOOG Bedrijfsmakelaars

Sta jij op het punt om je bedrijfspand te verkopen? We helpen je graag in dit traject. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Met onze jarenlange ervaring kennen wij de markt van Regio Zwolle tot in de puntjes en kunnen wij jou adviseren en helpen bij een succesvolle verkoop.

Benieuwd? Kom vrijblijvend langs op ons kantoor aan de Govert Flinckstraat 1 in Zwolle voor een kopje koffie of thee.

 

Rutger Wuite

E. rutger@10HOOG.nl

M.  +31 6 11 04 43 74

 

Sander Terpstra MRE RM

E. sander@10HOOG.nl

M. +31 6 48 48 30 30